Kirazın Faydaları, Kirazın Yararları Nelerdir?



Uzmanlar, vitamin ve mineral deposuna sahip olan yaz aylarının sevilen meyvesi kirazın beyin sağlığından sindirim sorunlarına kadar birçok hastalığa faydalı olduğunu hatta aspirinden güçlü ağrı kesici özelliğinin bulunduğunu da belirtti.Tadı ve görünümü ile birçok kişinin favori meyvesi Kiraz'ın insan sağlığına yararlarını biliyormusunuz?
Uzmanlar, vitamin ve mineral deposuna sahip olan yaz aylarının sevilen meyvesi kirazın beyin sağlığından sindirim sorunlarına kadar birçok hastalığa faydalı olduğunu hatta aspirinden güçlü ağrı kesici özelliğinin bulunduğunu da belirtti.
Beyin sağlığı için büyük önem taşıyan kirazın bir çok faydasının olduğunu açıklayan uzmanlar, kirazın Alzheimer gibi hastalıklara yakalanma ihtimalini azalttığını belirtti.


Uzmanlar, “Kiraz yapısındaki besin lifi sayesinde kabızlığı önler, ishali keser ve sindirim sorunlarına çözüm olur. Hastalıklara karşı vücudun direncini artırır. Damar sertliğine, romatizma, gut hastalığı ve dizanteriye iyi gelir. Çok iyi bir ağrı kesici ve ateş düşürücü olan bu meyve sinirleri kuvvetlendirir” ifadelerini kullandılar.
Antioksidan özelliyke kansere karşı koruma sağlayan kirazın aynı zamanda kalp ve damar sağlığına karşı da insanları koruduğunu söyleyen uzmanlar, “Kiraz kolesterolü ve kan şekerini düşürür. Kanı temizler ve sivilce gibi cilt sorunlarını önler, yaşlanma belirtilerini geciktirir. İdrar söktürücü özelliğiyle kiraz; vücudu zehirli maddelerden temizler. Böbreklerin taş ve kum yapmasını önlediği gibi safra kesesi taşının dökülmesini sağlar. Vücuttaki fazla suyu atarak, zayıflamaya da yardımcı olur” diye konuştular.

Ditulis Oleh : Unknown // 08:07
Kategori:

0 yorum:

Yorum Gönder

ECBannerFree Automatic Backlinks Free Automatic Backlinks Free Automatic BacklinksFree Automatic Backlinks Free Automatic BacklinksFree Automatic Backlinks
Güncel Blog Sayfası * Online Tv Sayfası * Online Radyo Dinle * Günlük Gazeteler * Kimineli Blog * Site Kayit * Beles Radyo * Cep Telefonları * Digg * Altın Döviz Borsa * Ödevler * Arama Motoru * İndirim Ariyorum * Yemek Tarifi * Free Backlink * SEO Yarışmaları * Memur Blog * Turbo Ping * Yalan Dünya Dizisi * Koyu Kırmızı Dizisi * Ayrılık Olmasa Dizisi * Ha Babam Uzay Dizisi * Memur Blog * Bebek Vadisi * Dinle123 * 1 Baksana * Zarfat * Memurblogspot * gazete * memurcep * acemtr * İşler Güçler Dizisi * Kötü Yol Dizisi * Veda Dizisi * Yeni Vadi * SSK SGK BAĞKUR SORGU EKRANI* ARIYORDUM * Ekonomi * Sigorta Kasko * World Cup 2014 * Komedi Var * Samsung galaxy S5 * iphone 6 * Turbo ping Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Copyright © 2011 Memur Vadisi | Sitemap | Rss | Ping | Ping 2 |
Google Ping Pingomatic
 
Blogger tarafından desteklenmektedir.