2 kg una 8 yumurta, 20 gr tuz, 500 gr su ile 20 dakika kadar yoğurduktan sonra istediğimiz kıvama gelir.
Önce 2 kg unu, yoğuracağımız tahtanın veya tezgahın üstüne koyarak ortasını açıyoruz. Arasına 8 tane yumurtamızı kırıyoruz. Daha sonra içine 20 gr kadar tuzu ilave ediyoruz. Daha sonra suyumuzu ilave ediyoruz. Tuzu eriyinceye kadar yumurtayla beraber karıştırıp, kenarlardaki unu yavaş yavaş ortaya doğru yığarak karıştırıyoruz.
Yoğurma esnasında kıvamına gelmesi için üzerine az az su ilave ediyoruz. Yaklaşık 15-20 dakika kadar yoğurduğumuz hamur klasik bir kavram olan kulak memesi kıvamına geldiğinde nemli bir tülbentle hamurun kurumaması için üzerini kapatıyoruz.
Hamurdan Tabak Büyüklüğünde Pazıları Oluşturma:
Dinlenmiş hamuru alıp ortadan 2 parçaya ayırıyoruz.
Aşağıdaki resimdeki gibi eşit dilimlere ayırabilmek için hamuru uzatarak yuvarlıyoruz ve küçük, eşit parçalar halinde bölüyoruz. Böldüğümüz parçaların ağırlığı yaklaşık 100 gr’dır.
Küçük parçaların altına buğday nişastası koyuyoruz. Pazıları hazırlamak için bunları merdane ile tabak büyüklüğünde açıyoruz. Tabak büyüklüğüne getirdikten sonra tekrar aralarını nişastalayarak üst üste koyuyoruz ve tekrar dinlenmeye bırakıyoruz. Tekrar üzerini nemli bezle kapatarak 10 dakika bekletiyoruz.
10 dakika dinlenmiş pazılarımızı açma işlemine başlıyoruz. Her zamanki gibi altına buğday nişastası koyuyoruz. Aralarına da iyice nişasta yayıyoruz. Bu şekilde tekrar hepsinin arasını nişastalayıp üst üste koyduktan sonra bunu ters çevirip merdane yardımıyla açarak biraz genişletiyoruz. Belli bir büyüklüğe geldikten sonra alt tarafını da açmak için tekrar ters çeviriyoruz. Açtıktan sonra küçük bir tepsi büyüklüğüne gelmesi gerekiyor. Daha sonra uzun oklavaya sarıp ovalayarak büyütüyoruz.
Bu arada nişastasız alan görürseniz nişasta koymanız gerekir.
Home » Yemek Tarifleri » Baklava Nasıl Yapılır? İşte Tarifi
Baklava Nasıl Yapılır? İşte Tarifi
Konu Yemek Tarifleri
Ditulis Oleh : Unknown // 14:34
Kategori:
Yemek Tarifleri
Etiketler:
Yemek Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)







Copyright © 2011 Memur Vadisi | Sitemap | Rss | Ping | Ping 2 |
Google Ping Pingomatic
0 yorum:
Yorum Gönder