Yazın bu sıcak günlerinde serin ve bol sulu bir karpuz yemek istemez misiniz. İşte karpuz seçerken yapmanız gerekenler...
New York Times Gazetesi, okuyucuları için yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi karpuzu seçmenin püf noktalanı sıraladı:
Ağırlığını hissedin:
Karpuz, ele alındığında göründüğünden daha ağır olmalıdır. Aynı boyutta iki karpuzu elinize alıp test edebilirsiniz. Daha ağır olan daha sulu ve tatlıdır.
Altındaki iz koyu olsun:
Altındaki ize bakın. İzin koyu renklisini tercih edin. İz ne kadar koyuysa karpuz o kadar tatlı olur. İzin sarı renklisi, beyazından daha iyidir.
Güzel görünsün:
Parlak olmayan, üzerinde girinti çıkıntı bulunmayan ve düzgün bir yuvarlaklığa sahip bir karpuz seçin.
Kabuğundaki böcek izlerine iyi bakın:
Böcekler yeterince olgunlaşıp, kıvama gelmiş karpuzları yemeyi tercih eder. Kabuğu böcekler tarafından yenerek, hafif aşınmış karpuzu alın.
Dinleyin:
Karpuza vurduğunuzda çıkan ses tok olmalıdır. Eğer ses derinden geliyorsa. bu karpuzun yeterince olgunlaşmadığını gösterir.
BUGÜN
Home » Güncel Haberler » İYİ BİR KARPUZ NASIL SEÇİLİR?
İYİ BİR KARPUZ NASIL SEÇİLİR?
Mucize besin karpuzun 10 faydası Yaz mevsiminin vazgeçilmeyen meyvesi olan karpuzun pek çok yararı bulunur. Uzmanlara göre karpuz yemeniz için 10 önemli neden var. İşte bu nedenler: 1) Kan basıncını dengeler Kan basıncının dengelenmesine yardımcı olur.
İdrar söktürür İdrar söktürücü özelliği vardır.
Bedeni temizler Karpuz bedeni temizleyici özelliğe sahiptir.
Üre temizler Böbrekteki üre ve ürat tuzlarını temizleyici özelliği vardır.
Kum döktürür Kum dökme, taş düşürmeye de etkilidir.
Böbrekleri çalıştırır Karpuzun yüzde 95'i su olduğundan böbrekleri çok iyi çalıştırır.
Antioksidan içerir Bol bol B, C vitamini ve anti-oksidan içermektedir.
Kalp krizine karşı korur İçeriğindeki yüksek potasyum ve Beta Karoten maddesi sayesinde kalp krizine karşı koruyucu özelliği bulunur.
Kilo verdirir Bol miktarda su içermesi ve şeker barındırmaması, ayrıca boşaltımı hızlandırması gibi özellikleriyle kilo vermeyi hızlandırır.
Açken tüketilmesi önerilir Karpuzu açken tüketmek, içerdiği faydalardan azami şekilde yararlanılmasını sağlar.
Konu Eğitim Haberleri, Güncel Haberler
- Taşeron-Şirket Personeli Ne zaman Kadroya Geçeçek
- Taksim'deki bikinili kadın eylemine, Laz teyze tepkisi
- Dikkat! Devler Altın Alıyor...
- 2013 Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor ?
- Türkiye'nin 2053 Hedefi Nedir?
- Ankara Bahar Şenliği 2013
- 2013 saatler ne zaman ileri alınacak? Yaz saati uygulamasına ne zaman geçilecek?
- 2013 19 Mayıs Örnek Konuşma Metni
- 2013 Açık Ögretim Şartlı Bütünleme Sınavı Nedir? Kimler Yararlanabilir
- Sakarya Üniversitesi 18.Bahar Şenliği 2013
- Kafkas Üniversitesi Bahar Şenliği 2013
- Muhibbi Kimdir ve Şiirleri
- 31 MART OLAYI !...
- Sınavsız geçiş hakkı
Ditulis Oleh : Unknown // 14:00
Kategori:
Güncel Haberler
Etiketler:
Eğitim Haberleri,
Güncel Haberler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)







Copyright © 2011 Memur Vadisi | Sitemap | Rss | Ping | Ping 2 |
Google Ping Pingomatic
0 yorum:
Yorum Gönder