ARKA:
Arka ve Ön bedenler birlikte örülür. 196 adet zincir çekilir, geri dönülür. 4.zincirden başlanarak her zincir üzerine 1’er trabzan, toplam 193 adet trabzan yapılır. Sonraki sıralarda her trabzan üzerine trabzan yapılarak örgüye devam edilir. Beden şemasında gösterilen yerlere zincirler yerleştirilir, zincirlerin alt ve üst kısımlarına trabzan yapılarak örülür. Beden boyu 20 cm olduğunda 7 trabzan arayla 17 defa 1’er trabzan eksiltilerek trabzan sayısı 176’ya düşürülür. Beden boyu 50 cm örülerek; arka bedenin yarısı için; 44 trabzan, ön beden için; 88 trabzan, arka bedenin diğer yarısı için; 44 trabzan şeklinde 3’e ayrılır.
ÖN BEDEN:
Kol evi için her iki taraftan 4 defa 2’şer, 1 defa 1’er trabzan eksiltilerek 70 trabzana düşülür. Beden boyu 52 cm olduğunda yaka için ön ortasından 20 adet trabzan örülmeden bırakılıp örgüye 2 parça halinde devam edilir. Yakanın her iki tarafından, her sırada 3+3+4’er trabzan eksiltilir. Beden boyu 68 cm de bitirilir.
ARKA BEDEN:
Kol evi için bir taraftan, her sırada 3+3+2+1 trabzan eksiltilerek 35 trabzana düşülür. Beden boyu 60 cm de yaka için arka ortasından, her sırada 11+3+3+3 trabzan eksiltilir. Beden boyu 68 cm de bitirilir. Diğer arka beden de aynı şekilde örülür. Arka ortasından dikildikten sonra, yaka ve kol etrafına 1’er sıra sık iğne yapılarak toparlanır.
MOTİF YAPILIŞI:
1.sıra: 6 zincir çekilerek birleştirilir, oluşan yuvanın içine; 12 adet sık iğne yapılır.
2.sıra: sık iğne üzerine 1 sık iğne yapılır, 3 zincir çekilir, 1 metal zincir halkasına sık iğne ile bağlantı yapılır, 3 zincir çekilir, yanındaki sık iğne üzerine 1 sık iğne yapılır...şeklinde sıra tamamlanarak motif bitirilir. Beden şemasında gösterilen yerlere uygulanır. Toplam 8 adet motif yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder